header
spacer
Glavni Izbornik
Početna
O jagodi
Uzgoj
Bolesti i štetnici
Ekonomski značaj
Propisi
Istraživanja
Projekti
Proizvođači
Događaji
Upotreba
Zdravlje
Ostalo
Forum
Kontakt
Vremenska prognoza
Web Linkovi
Datoteke
Pretraživanje
Vijesti
Login Obrazac
Korisničko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
Zabava
Vicevi
Filatelija
Filatelija
Korea150.jpg
Vicevi
E-mail i jagode

Jedan mučenik bez posla prijavio se za posao u Microsoftu kao čistac WC-a. Kadrovski direktor ga je primio na razgovor i posle kratkog testa mu kaže: "Primljeni ste. Ostavite mi Vaš e-mail, tako da Vam mogu poslati ugovor i spisak Vaših dužnosti." On mučenik, zbunjen, odgovori da nema PC, pa samim tim ni e-mail. Direktor će na to: "E pa onda, žao mi je. Ako nemate e-mail, znači da virtualno ne postojite, tako da Vas ja ne mogu primiti na taj posao". Mučeni siromah, očajan, iziđe iz sjedišta Microsofta, bez ideje što da radi sa samo 10 dolara u džepu. Uputi se prema supermarketu i tamo kupi gajbicu sa 10 kg jagoda. Za kratko vrijeme, proda sve jagode iduci od vrata do vrata i do podne duplira pocetni kapital. Iznenađen i sa entuzijazmom, ponovi istu stvar tri puta i vrati se kući sa 60 dolara. Radeći tako, utrostručavao je i učetvorostručavao kapital svakoga dana. Za kratko vrijeme kupi ručnu dvokolicu, a kasnije je zameni sa jednim kamiončićem. Radeci tako, u roku od jedne godine, postane vlasnik male flote vlastitih vozila. Za 5 godina postao je vlasnik jedne od največih mreža za distribuciju namirnica u SAD. U tom trenutku, misleći na budućnost porodice, odluči osigurati svoj život. Pozvao je osobu iz osiguravajućeg društva, a kako bi potpisao policu osiguranja. Ovaj ga na kraju razgovora upita za njegov e-mail, a da bi mu poslao podatke za policu osiguranja. Čovjek mu odgovori da nema e-mail. "Baš čudno, nemate e-mail, a uspjeli ste da napravite imperiju. A zamislite gdje biste tek bili, da ste ga imali!" – kaže osoba iz osiguravajućeg društva.
Čovek se zamisli, pa odgovori: "... u Microsoftu čisteći WC!!!"


Početna arrow Proizvođači arrow Ostali arrow Sadnja jagoda u Bosni i Hercegovini (Prozor)

Sadnja jagoda u Bosni i Hercegovini (Prozor) PDF Ispiši E-mail
Autor: Boris Duralija   
Subota, 04. Veljača 2006. u 17:55

Zadnjih nekoliko godina u susjednoj Bosni i Hercegovini sadi se sve više jagoda i to na različitim lokacijama. Kako su domaći proizvođači zbog potpisanog sporazuma s BIH oko slobodne trgovine poljoprivednim proizvodima izuzetno zainteresirani za kretanje proizvodnje jagoda u susjednoj zemlji, to u cjelosti prenosimo tekst s portala RAMA-PROZOR.

Preneseni tekst:

Prozor bi uskoro trebao postati jedan od centara proizvodnje jagoda. Fuad Dizdarević i Osman Karahodžić zajednički podižu na lokalitetu Gavranovica plantažu jagoda na površini od 35 duluma i to će biti najveća privatna plantaža jagoda u BiH. U ovoj općini je od prošle godine zasađeno 15 duluma, a već iduće godine ova dvojica poduzetnih mladih ljudi planiraju zasaditi još 15 duluma. Time bi proizvodnja jagoda u ovoj općini u kratkom vremenu dostigla količinu od oko 220 tona.
-Ovaj projekt pripremali smo tri godine i sve je rađeno pod kontrolom stručnjaka. Bit će zasađeno oko 150.000 strukova jagoda, a da bi se osiguralo natapanje “kap po kap” položeno je 25 kilometara šlaufa i isto toliko plastične folije. Očekujemo godišnji urod od oko 120 tona i nadamo se, obzirom da su potrebe domaćeg tržišta velike, da će sve biti prodato u konzumnom stanju-kaže Fuad Dizdarević.
Zasađena je talijanska kasna frigo jagoda “arosa”, a instalirane su i rashladne komore kapaciteta 400 metara kubnih, u koje se može, ukoliko se ukaže potreba, smjestiti cjelogodišnji prinos zrelih jagoda. Već do prve berbe bit će instalirani pogoni pakirnica i ambalažerka, što će omogućiti kvalitetniji i raznovrsniji izlazak na tržište.
Za Prozor je ovaj projekt od velikog značaja. Na sezonskim poslovima svake godine bit će angažirano od 30-40 radnika, na plantaži će biti stalno zaposleno 7 radnika, a u objektu pakirnice i ambalažerke još 5 stalnih radnika.

Danko Bilić

 

Izvor: http://www.rama-prozor.info/vijesti.htm

< Prethodni   Slijedeći >

Posljednje...
Najčitanije...
Pretraživanje
Kratke Vijesti
Jagode – recepti

Najbolji recepti s jagodama

Kuharica.hr

coolinarika.com

Crochef.com

Recepti.hr

Centar zdravlja

Aktualno
Zanimljivosti
Točno je...
Kalendar
Ožujak 2015
P U S Č P S N
2324252627281
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Ovaj mjesec
Tečajna Lista
Tečajna lista PBZ
Utvrđeno :26.03.2015.
Vrijedi od :27.03.2015.

 
USD
1
6,949052
 
BAM
1
3,908826
 
EUR
1
7,645000
 
PLN
1
1,875659

spacer
 
Copyright © University of Zagreb, Faculty of Agriculture (2005)
All rights reserved
Ovaj site je izradjen pomoću Mambo CMS