header
spacer
Glavni Izbornik
Poetna
O jagodi
Uzgoj
Bolesti i tetnici
Ekonomski znaaj
Propisi
Istraivanja
Projekti
Proizvoai
Dogaaji
Upotreba
Zdravlje
Ostalo
Forum
Kontakt
Vremenska prognoza
Web Linkovi
Datoteke
Pretraivanje
Vijesti
Login Obrazac
Korisniko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
Zabava
Vicevi
Filatelija
Filatelija
Canada_jagoda.jpg
Vicevi
Ljubav prema jagodi

Ovako vie ne moe!

Ovo se moralo dogoditi prije ili kasnije.

Odavno te gledam i mislim da te volim.

Napokon sam skupio hrabrosti da ti kaem da te volim – kae mi i pojede jagodu.


Poetna arrow O jagodi arrow Skupovi arrow Osnovano Udruenje proizvoaa jagoda "SUBOTIKA JAGODA"

Osnovano Udruenje proizvoaa jagoda "SUBOTIKA JAGODA" PDF Ispiši E-mail
Autor: Nikola Mileti   
Utorak, 21. Veljaa 2006. u 17:56

Dana 18.02.2006. godine, osnovano je u Subotici “Udruenje proizvoaa jagoda "SUBOTIKA JAGODA" od strane 19 proizvoaa iz: Subotice, Sente, Zednika, Tavankuta, Stare Moravice, Bake Topole, Crvenke, Bakog Sokolca, Staniia, Sombora i Bezdana. Osnivakoj Skuptini prisustvovalo je oko 200 posjetitelja iz svih krajeva Srbije i Crne Gore zemlje, kao i gosti iz Hrvatske (Dalj, Osijek i Slavonski Brod).

Skuptini su prisustvovali i slijedei gosti: ministrica poljoprivrede Ivana Duli Markovi, Slobodan Teofanov - zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, kao i predstavnici lokalne samouprave.

Udruenje je nevladina, nestranaka i neprofitabilna organizacija proizvoaa jagoda i strucnjaka raznih profila, koji zele da utjeu na razvoj poljoprivredne proizvodnje, to podrazumijeva stvaranje uvjeta za ubrzani i odrivi ruralni razvoj. Krajnji cilj je da Udruenje preraste u Zadrugu -Kooperativu.

Neki od ciljeva i zadataka Udruenja su: promocija, afirmacija i unapreivanje svih aspekata proizvodnje jagoda, kvalitetno i pravovremeno informiranje i edukacija lanova o praktinim iskustvima i najnovijim dostignuima u suvremenoj proizvodnji jagoda, razvoj ljudskih resursa kroz neformalno-obrazovne aktivnosti, posebno putem koncepta "cjeloivotnog obrazovanja", pomo lanovima u zajednikoj nabavci potrebne mehanizacije, repromaterijala i opreme za proizvodnju, skladitenje, preradu i plasman jagoda po najpovoljnijim cenama na domacem i istranom tristu.

Udruenje e se posebno angairati u aktivnostima okupljanja i organiziranja proizvoaa jagoda na podrucju cijele SCG.U tom cilju zalagae se za uvoenje jedinstvenog sistema kvalitete i certifikacije o zdrastvenoj sigurnosti hrane u proizvodnji i prometu jagoda, to podrazumijeva promoviranje i afirmaciju organski proizvedene zdrave hrane. Na ovaj nain, Udruenje e da doprinese zatiti potroaa i zatiti ovjekove okoline. Sve ove aktivnosti su doprinos i turistickom razvoju i afirmaciji kulturnih i povijesnih znamenitosti regije, kao to je predvieno i organiziranje raznih manifestacija, javnih nastupa, izlobi, sajmova i drugih edukativno-poslovnih susreta proizvoaa,strunjaka i potroaa.

Udruenje e aktivno da sarauje sa odgovarajuim ministarstvima i drugim nadlenim organima u republikoj, pokrajinskoj i lokalnoj samoupravi, posebno kada je rije o izradi zakona, uredbi i drugih propisa koji se odnose na ovo podruje.

Zadnji put obnovljeno ( Utorak, 21. Veljaa 2006. u 18:09 )
< Prethodni   Slijedei >

Posljednje...
Najitanije...
Pretraivanje
Kratke Vijesti
Jagode – recepti

Najbolji recepti s jagodama

Kuharica.hr

coolinarika.com

Crochef.com

Recepti.hr

Centar zdravlja

Aktualno
Zanimljivosti
Tono je...
Kalendar
Travanj 2019
P U S P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Ovaj mjesec
spacer
 
Copyright © University of Zagreb, Faculty of Agriculture (2005)
All rights reserved
Ovaj site je izradjen pomou Mambo CMS